Igor Grosu a discutat subiecte de interes comun cu vicepreședinta Bundestagului Germaniei

  • 16 Februarie 14:55
 Igor Grosu a discutat subiecte de interes comun cu vicepreședinta Bundestagului Germaniei

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat astăzi subiecte de actualitate și de interes comun cu vicepreședinta Bundestagului Republicii Federale Germania, Katrin Göring-Eckardt. Șeful legislativului a remarcat cooperarea activă între grupurile parlamentare de prietenie din cele două țări, care permite discuții și schimburi de opinii pe diverse subiecte, potrivit unui comunicat al Parlamentului.

„Reforma justiției, combaterea falsurilor și lupta cu oligarhii reprezintă și un angajament dat cetățenilor, dar și un angajament în parcursul nostru european. Legislativul este plenar angajat să realizeze în totalitate cele 3 recomandări rămase ale Comisiei Europene”, a subliniat Igor Grosu.

Șeful legislativului a subliniat că experiența Germaniei este utilă, convenind ca cele două țări să colaboreze în combaterea fenomenului dezinformării. Totodată, Președintele Parlamentului a făcut o trecere în revistă a proiectelor prin intermediul cărora Germania, în ultimii 3 ani, a sprijinit eforturile de transformare a Republicii Moldova în domenii precum buna guvernare, dezvoltarea regională, agricultură, eficiență energetică, apărare și ordine publică. În context, Igor Grosu și-a exprimat recunoștința că, începând cu 1 mai, o companie aeriană germană low cost va opera zboruri către Köln și Stuttgart. „Mizăm ca pe piața din Republica Moldova să vină investitori germani, pentru că dezvoltarea economiei și atragerea investițiilor este o altă prioritate a noastră”, a mai spus Președintele Parlamentului la întrevederea cu vicepreședinta Bundestagului Germaniei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău