Igor Grosu a discutat cu președintele Radei Supreme a Ucrainei

  • 02 August 2021 15:34
Igor Grosu a discutat cu președintele Radei Supreme a Ucrainei

Șeful Legislativului, Igor Grosu, a avut o convorbire telefonică cu președintele Radei Supreme a Ucrainei, Dmytro Razumkov, în cadrul căreia a discutat despre cooperarea pe dimensiunea parlamentară.

Potrivit lui Igor Grosu, există multe probleme similare ce trebuie soluționate, dar, totodată, și mai multe oportunități și capacități de cooperare.
 
„În curând, atât țara noastră, cât și Ucraina vor aniversa 30 de ani de la Independență, cu care ocazie am transmis cele mai calde felicitări omologului meu dându-i asigurări că pentru Republica Moldova, Ucraina a fost și va rămâne un bun vecin și un partener credibil.
Din păcate, ambele țări au parte de probleme comune: sărăcia, corupția și conflicte regionale nestinse. I-am dat asigurări domnului Razumkov că Republica Moldova respectă integritatea teritorială a Ucrainei și pledează pentru pace și liniște în regiunea noastră. La final, am convenit să ne intensificăm eforturile de cooperare și să facem tot posibilul ca cetățenii din ambele țări să aibă parte de siguranță și un trai mai bun”, a menționat președintele Parlamentului. 
 
Menționăm că Igor Grosu a avut o discuție și cu președintele Camerei Deputaților Parlamentului României, Ludovic Orban. 
Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău