Igor Grosu a avut o întrevedere la Parlament cu omologul său din Letonia, Edvards Smiltēns

  • 22 Martie 2023 13:41
Igor Grosu a avut o întrevedere la Parlament cu omologul său din Letonia, Edvards Smiltēns

Președintele Parlamentului Igor Grosu a avut o întrevedele cu omologul său, Președintele Parlamentului Letoniei, Edvards Smiltēns. Cei doi au discutat despre situația internă din Republica Moldova, în special despre criza de securitate provocată de războiul Federației Ruse în Ucraina.

„Am discutat despre situația internă din Republica Moldova, în special despre criza de securitate provocată de războiul Federației Ruse în Ucraina și încercările unor partide politice influențate de Moscova de a destabiliza situația din țară. Am remarcat că instituțiile statului sunt la datorie și asigură securitatea cetățenilor noștri.
 
Totodată, am vorbit despre agenda noastră parlamentară, dar și despre procesul nostru de reformare și modernizare a țării. Reforma justiției este una prioritară. În pofida faptului că suntem sabotați, suntem hotărâți să mergem până la capăt, fiindcă orice încercare de opri acest proces înseamnă revenirea la un stat capturat și instituții ale statului slabe.
 
Anul 2023 va fi dedicat procesului de europenizare a Republicii Moldova. Am convenit să primim suport în a prelua bunele practici letone cum ar fi: votul prin corespondență; reforma teritorial administrativă; aproximarea legislației la Uniunea Europeană.
 
În discuția cu domnul președinte Edvards Smiltēns, am primit din nou asigurări că Letonia va susține parcursul nostru European și că Republica Moldova împreună cu Ucraina trebuie să facă parte din marea familie europeană”, scrie pe pagina sa de Facebook, Igor Grosu.
 
 
Amintim că Președintele Saeima Republicii Letonia, Edvards Smiltēns, se afla, în perioada 21 – 23 martie, într-o vizită oficială în Republica Moldova.
Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău