Igor Grosu a avut o întrevedere cu Regina Margareta a II-a a Danemarcei

  • 08 Septembrie 2022 08:18
Igor Grosu a avut o întrevedere cu Regina Margareta a II-a a Danemarcei

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut miercuri o întrevedere cu Majestatea Sa Regina Margareta a II-a a Danemarcei. Discuțiile au avut loc la reședința oficială a familiei regale daneze, Palatul Fredensborg, transmite Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Igor Grosu și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul danez oferit țării noastre de-a lungul anilor, menționând că în 2022 acest lucru s-a simțit și mai tare. Președintele Parlamentului a apreciat faptul că Danemarca a fost alături de Republica Moldova, din primele zile de când Rusia a invadat Ucraina, oferind loturi cu ajutoare umanitare, inclusiv șapte ambulanțe în valoare de peste 100 mii de euro. De asemenea, țara noastră a fost susținută în demersul de obținere a statutului de țară candidată pentru aderarea la UE.

„Cu certitudine, Republica Moldova și Danemarca au construit, în 30 de ani, relații bilaterale puternice pe care dorim să le dezvoltăm în continuare, spre binele oamenilor din țările noastre”, a fost mesajul transmis de președintele Parlamentului Reginei Danemarcei.

În cadrul întrevederii, Grosu a felicitat-o pe Regină pentru succesele pe care le are Danemarca în diferite domenii, în mod special în sfera energetică. „Experiența daneză este foarte utilă pentru Moldova, care este la început de cale în această privință”, a menționat șeful Legislativului.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău