Igor Grosu: „În spațiul nostru mediatic sunt lansate tot mai multe falsuri și campanii de dezinformare”

  • 23 Aprilie 13:17
Igor Grosu: „În spațiul nostru mediatic sunt lansate tot mai multe falsuri și campanii de dezinformare”

Președintele Parlamentului Igor Grosu a susținut un discurs în cadrul Conferinței Președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană. Șeful legislativului de la Chișinău a făcut apel către omologii săi să ofere suport Rep. Moldova în lupta pentru democrație, menționând că orice ajutor acordat Ucrainei este și o asistență valoroasă pentru țara noastră, transmite Radio Chișinău.

În discursul său, Igor Grosu a mai menționat că anul 2024 este unul important pentru viitorul Republicii Moldova, întrucât va fi organizat referendumul, care are drept scop consfințirea ireversibilității procesului de integrare a țării în Uniunea Europeană. În acest context, oficialul a atras atenția asupra riscului  unor ample campanii de denigrare și dezinformare inițiate de Federația Rusă pentru a influența rezultatele alegerilor prezidențiale și deturnarea parcursului european al Republicii Moldova.

„Rusia însă nu ne poate ataca militar, dar folosește din ce în ce mai intens atacuri non-convenționale de tip hibrid. După ce nu a reușit să destabilizeze situația din Republica Moldova prin proteste plătite, din 2022, a trecut la coruperea și cumpărarea efectivă a alegătorilor, punând în pericol procesele electorale. Anul 2024 este un an important pentru viitorul Republicii Moldova. În toamnă urmează să desfășurăm un referendum inițiat de președinta Maia Sandu, prin care să consfințim ireversibilitatea procesului de integrare europeană. Suntem însă siguri că Federația Rusă va încerca prin toate metodele să deturneze acest proces. În spațiul nostru mediatic sunt lansate tot mai multe falsuri și campanii de dezinformare. Sunt utilizate tehnici moderne, sofisticate care folosesc inteligența artificială în special canalele de tiktok și telegram , pentru a induce în eroare opinia publică, pentru a crea panică și neliniște în rândul populației”, a declarat Grosu.

Conferința Președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană se desfășoară la Palatul Regal din Palma, Spania. Agenda acesteia se concentrează pe două sesiuni tematice – politica externă și apărarea, iar la eveniment participă președinții parlamentelor din UE, conducerea Parlamentului European și președinții parlamentelor țărilor candidate.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău