Igor Dodon va convoca de urgență Consiliului Suprem de Securitate

  • 23 August 2019 11:30
Igor Dodon va convoca de urgență Consiliului Suprem de Securitate

O reuniune de urgență a Consiliului Suprem de Securitate a fost convocată astăzi la ora 13.30 de Igor Dodon, în legătură cu vânzarea companiei Avia Invest, concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău. În urma tranzacției, Aeroportul Chișinău urmează să fie administrat în următorii 43 de ani de către o firmă înregistrată într-o zonă off-shore.

Președintele Igor Dodon a cerut informații de la Ministerul Economiei cu privire la această tranzacție, despre modul în care Avia Invest și-a respectat obligațiunile contractuale, iar organelor de drept – despre investigarea circumstanțelor concesionării aeroportului.

Compania NR Investments Ltd, specializată în investiții imobiliare, fondată în 2007 și înregistrată în Insulele Canalului, a confirmat recent procurarea a 95 la sută din acțiunile Avia Invest. Unicul beneficiar al firmei NR Investments este Nat Rothschild.

Compania Avia Invest, deținută anterior de controversatul om de afaceri Ilan Șor, a preluat în concesiune Aeroportul Chișinău în 2013 pentru o perioadă de 49 de ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău