Igor Dodon urmează să se prezinte astăzi, 25 ianuarie în fața procurorilor pentru a da explicații în dosarul „Energocom”

  • 25 Ianuarie 2022 09:00
Igor Dodon urmează să se prezinte astăzi, 25 ianuarie în fața procurorilor pentru a da explicații în dosarul „Energocom”

Fostul președinte, Igor Dodon, urmează să se prezinte astăzi în fața procurorilor, pentru a da explicații în dosarul „Energocom”, prin care statul a fost prejudiciat de aproape 12 milioane de dolari. Este a doua citație a sa la Procuratura Generală în dosarul privind achiziționarea energiei electrice în perioada 2008-2009, perioadă în care Igor Dodon era ministru al Economiei și Comerțului.

Igor Dodon, a fost recunoscut, pe 29 decembrie 2021, în calitate de bănuit în dosarul „Energocom”. Potrivit datelor Procuraturii, din poziția pe care o avea la acel moment, Dodon a eliberat avizul în baza căruia, în mai 2008, a fost semnat contractul privind procurarea energiei electrice pentru R. Moldova, în condițiile în care SA „Energocom” avea deja negociate și încheiate două contracte de furnizare a energiei electrice la un preț mai ieftin cu aproape 30%.

Statul ar fi fost prejudiciat atunci cu aproape 124 de milioane de lei, bani care au fost transferați ulterior pe conturile unor companii off-shore.

Igor Dodon respinge acuzațiile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău