Igor Dodon susține că, prin expulzarea diplomaților ruși, liderul PD ar încerca să discrediteze Președinția

  • 30 Mai 2017 16:00
Igor Dodon susține că, prin expulzarea diplomaților ruși, liderul PD ar încerca să discrediteze Președinția

Președintele Igor Dodon califică decizia Guvernului de la Chișinău de a expulza cinci diplomați ruși din Republica Moldova drept o provocare, dar și ca pe o încercare a Partidului Democrat de a discredita instituția prezidențială.

Asta pentru că, potrivit lui Igor Dodon, ratingul președintelui este ridicat, în timp ce cel al Partidului Democrat este în cădere. El a declarat, într-o conferință de presă, că astfel de decizii ar fi luate pe fundalul îmbunătățirii relațiilor cu Federația Rusă.

„Acest lucru se face de către cei de la guvernare – Partidul Democrat, președintele acestui partid (Vlad Plahotniuc – n.red.), pe de o parte, și împreună cu Occidentul. Problema guvernării este aceea că crește ratingul președintelui, încrederea în instituția prezidențială este în creștere, dar democrații scad. Ce trebuia să facă în cazul acesta? Să meargă la provocări, la crearea de probleme, ca să-l pună pe președinte în situație dificilă”, susține șeful statului.

Igor Dodon a mai spus că, după ce revine dintr-o vizită planificată la Sankt-Petersburg, va cere rapoarte de la directorul SIS și de la ministrul de Externe.

„Prin acțiunile lor, acești doi reprezentanți ai guvernării, au pus în pericol securitatea națională a Republicii Moldova. Ar fi logic să-și dea demisia”, a declarat Igor Dodon.

Cinci diplomați, angajați ai ambasadei Federației Ruse de la Chișinău, au fost declarați persona non grata și urmează să părăsească neîntârziat teritoriul Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,18
Câțiva nori
Umiditate:79 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău