Igor Dodon și Maia Sandu, felicitați de premierul Pavel Filip

  • 14 Noiembrie 2016 11:05
Igor Dodon și Maia Sandu, felicitați de premierul Pavel Filip

Premierul Pavel Filip le-a transmis felicitări ambilor candidați la președinție, Igor Dodon și Maia Sandu, pentru rezultatele bune obținute în alegeri și pentru efortul pe care l-au făcut.

El a subliniat că este gata să lucreze cu noul președinte ales, dar a subliniat că trebuie abandonate temele false de campanie precum cea a deraierii parcursului european. Acordul de Asociere și reformele sunt ireversibile și țin de interesul național, a adăugat Pavel Filip.

”Alegerile au întotdeauna un câștigător. Eu sper însă ca cel câștigat să fie cetățeanul din aceste alegeri și nimeni să nu iasă învins din ele, iar pentru acest lucru oamenii trebuie să vadă că politicienii au o abordare matură, una instituțională, Moldova fiind o republica parlamentară, unde rolul majorității parlamentare este cheie. Respectăm totodată legitimitatea democratică a noului Președinte și vrem să lucrăm împreună, pe baza unei agende modernizatoare pentru Republica Moldova”, scrie Pavel Filip pe contul său de Facebook.

”Ca Prim Ministru îmi voi îndeplini mandatul în continuare în conformitate cu prerogativele pe care le am, inclusiv în ceea ce privește relația cu președintele nou ales. Reformele pe care urmează să le facem și viitorul european al Moldovei depind de munca pe care o vom face la Parlament și Guvern. De aceea, trebuie să lăsăm în urma perioada electorală și să revenim cu o concentrare maximă pe agenda noastră internă de reforme. Este important să colaborăm pentru reușita reformelor cheie de care țara are nevoie pentru modernizare. Moldova are nevoie de înțelepciunea colaborării, nu de tensiune sau criză”, a menționat Pavel Filip.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău