Igor Dodon se va întâlni mâine cu Dmitri Kozak

  • 25 Septembrie 2018 12:33
Igor Dodon se va întâlni mâine cu Dmitri Kozak Sputnik Moldova

Președintele Igor Dodon se va întâlni, mâine la Moscova, cu vicepremierul rus, Dmitri Kozak, reprezentant special pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Republica Moldova.

Despre acest lucru Igor Dodon a discutat cu Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, în cadrul unei întrevederi care a vut loc astăzi. 

Amintim că agenția oficială de știri din Rusia, ITAR-TASS a scris că o întrevedere între Dmitri Kozak și Igor Dodon la Moscova este planificată pentru 12 septembrie, după ce vicepremierul rus s-a întâlnit și cu liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Instituția de presă făcea referire la declarațiile unui reprezentant oficial al lui Dmitri Kozak. 

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Dmitri Kozak la Moscova, la mijlocul lunii iulie, la câteva zile după numirea acestuia în calitate de reprezentant special al Președintelui Rusiei pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Republica Moldova. Atunci, cei doi au discutat chestiuni ce țin de politica internă și externă a Republicii Moldova, relațiile comerciale externe între Chișinău și Moscova, dar și reglementarea conflictului transnistrean. 

Dmitri Kozak este autorul așa-numitului „planul Kozak” din 2003, care viza soluționarea diferendului transnistrean prin federalizarea R. Moldova și menținerea trupelor ruse pe teritoriul țării.  Numirea lui Dmitri Kozak în noua funcție a fost calificată de experți drept încă o încercare a Moscovei de a reglementa conflictul transnistrean într-o formulă convenabilă Kremlinului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău