Igor Dodon s-a întâlnit la Condrița cu liderul regiunii separatiste transnistrene, Vadim Krasnoselski

  • 28 Iulie 2020 14:28
Igor Dodon s-a întâlnit la Condrița cu liderul regiunii separatiste transnistrene, Vadim Krasnoselski

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut astăzi o întrevedere cu liderul regiunii separatiste transnistrene, Vadim Krasnoselski. Întâlnirea a avut loc la vila prezidențială de la Condrița.

Unul din subiectele tensionate care urma să fie discutat este instalarea unor posturi ilegale de control de către regimul secesionist. Sub pretextul măsurilor anti-epidemice, începând cu luna martie Tiraspolul a instalat ilegal 37 de posturi de control, care împiedică libera circulație a persoanelor între cele două maluri ale Nistrului.

Opoziția și veteranii războiulii de la Nistru din 1992 au cerut în repetate rânduri acțiuni mai hotărâte din partea autorităților de la Chișinău, pe care le-au acuzat că cedează în detrimentul intereselor Republicii Moldova. Experții atenționează că instalarea posturilor militare ilegale pe Nistru face parte din planul regimului separatist de la Tiraspol de a-și întări prezența și controlul în zona de securitate și de a ocupa noi teritorii ale Republicii Moldova.

Potrivit Biroului Politici pentru Reintegrare de la Chișinău, recent, 15 posturi au fost retrase.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău