Igor Dodon: Republica Moldova are nevoie să deschidă câteva consulate

  • 25 Iulie 2019 18:05
Igor Dodon: Republica Moldova are nevoie să deschidă câteva consulate

Republica Moldova are nevoie să deschidă câteva consulate, iar cel puțin unul ar trebui să fie deschis în orașul Sankt Petersburg, Federația Rusă, afirmă președintele Igor Dodon.

Șeful statului a declarat, astăzi, în cadrul emisiunii „Loc de dialog”, la Radio Moldova, că în Federația Rusă Moldova are doar ambasada de la Moscova, dar nu are niciun consulat, pe când în Italia sunt câteva consulate, transmite IPN.

Potrivit lui Igor Dodon, deschiderea unui consulat în Sankt Petersburg este acum pe agenda discuțiilor.

Despre deschiderea ambasadelor în India, Argentina, Ghana și Irlanda, anunțate de către Guvernul Filip, șeful statului a declarat că este nevoie de o reevaluare a intereselor Republicii Moldova

Potrivit președintelui, Republica Moldova ar avea nevoie de o ambasadă în India, pentru că este o țară importantă, nu doar în regiune, dar și la nivel mondial. De asemenea în Africa, unde la fel Moldova nu are nicio reprezentanță.

Igor Dodon a afirmat că acum are loc o evaluare a tuturor ambasadorilor aflați în misiune, pentru a vedea cine dintre diplomații moldoveni trebuie retrași pentru că, în ultimii ani, au făcut politică, au promovat agenda PDM, în loc să promoveze interesele țării.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău