Igor Dodon recunoaște că nu a reușit să devină președintele tuturor cetățenilor

  • 13 Mai 2017 10:09
Igor Dodon recunoaște că nu a reușit să devină președintele tuturor cetățenilor

Președintele Igor Dodon recunoaște că nu a reușit să devină președintele tuturor cetățenilor, după cum a promis în perioada electorală, și că armata rusă din Transnistria trebuie evacuată. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune PRO TV Chișinău, transmite IPN.

„Este foarte dificil. Ca să fii președinte al tuturor trebuie să fii mut, să nu ai poziția ta. Am fost informat că va avea loc o paradă a minorităților naționale. Eu nu pot să susțin aceste persoane. Sondajele arată că tot mai mulți cetățeni au încredere în instituția prezidențială, în președinte”, a declarat șeful statului.

Întrebat despre trupele ruse din Transnistria, Igor Dodon a răspuns: „Majoritatea trupelor de acolo sunt de menținere a păcii. Cum vom soluționa problema Transnistriei, voi insista ca aceste trupe să fie evacuate. Republica Moldova este țară neutră și nu trebuie să aibă trupe străine pe teritoriul său”.

Președintele Dodon s-a arătat convins că PSRM va deține majoritatea în viitorul Parlament și atunci se va face lumină în furtul miliardului „ Ancheta în furtul miliardului bate pasul pe loc. Pentru aceasta trebuie schimbată clasa politică de la guvernare, procurorul general, ca toți cei implicați să fie puși la pușcărie”.

Igor Dodon s-a arătat optimist și în privința reușitei referendumului pentru demiterea primarului capitalei Dorin Chirtoacă și a spus că secretarul său, Ion Ceban, este candidatul socialiștilor care să-l substituie pe actualul edil. „Dorin Chirtoacă va fi demis. Și are două căi: ori va ajunge la pușcărie până a fi demis, ori va ajunge la pușcărie după demitere”, a declarat șeful statului. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău