Igor Dodon pleacă la Moscova în luna martie

  • 22 Februarie 2017 15:18
Igor Dodon pleacă la Moscova în luna martie

Președintele Igor Dodon va efectua, în a doua jumătate a lunii martie, o vizită la Moscova. Șeful statului anunță că În Federația Rusă urmează să fie examinat potențialul investițional și posibilitățile de parteneriat în interesul ambelor părți și vor fi încheiate acorduri de colaborare de lungă durată, transmite IPN.

Într-o postare pe Facebook, Igor Dodon a menționat că la ședința finală cu privire la crearea Consiliului Economic pe lângă președinte, a fost examinată invitația privind organizarea unui forum între reprezentanții mediului de afaceri din Moldova și Rusia, care a parvenit din partea Uniunii Antreprenorilor din Federația Rusă „Delovaya Rossia”.

Uniunea respectivă întrunește antreprenori din 77 de regiuni ale Federației Ruse, 30 de comitete și 86 de diviziuni de ramură, care activează în mai multe sfere ale economiei ruse. Este vorba despre construcția de mașini, industria ușoară, agricultură, sfera serviciilor financiare, tehnologia informației și multe altele. Președintele menționează că cele mai importante întreprinderi din diferite sectoare din Federația Rusă și-au arătat interesul și disponibilitatea pentru a participa la acest forum.

„Astfel, am decis că vom efectua o vizită la Moscova în a doua jumătate a lunii martie. Vom include în delegația moldovenească, pe lângă reprezentanții Consiliului Economic, și alți antreprenori din Republica Moldova interesați, pentru a discuta și examina potențialul investițional, posibilitățile de parteneriat în interesul ambelor părți, încheierea unor acorduri de colaborare de lungă durată”, menționează șeful statului.

Igor Dodon mai anunță că, la finele lunii martie, va fi prezentat programul de dezvoltare economică a țării, acesta va fi consultat cu mediul de afaceri și avizat de Consiliul Economic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău