Igor Dodon pierde procesul intentat împotriva CEC, pe cazul plângerii cum că Maia Sandu l-a numit hoț (ZdG)

  • 06 Iunie 2021 11:02
Igor Dodon pierde procesul intentat împotriva CEC, pe cazul plângerii cum că Maia Sandu l-a numit hoț (ZdG)

După ce nu a reușit să câștige scuze din partea Maiei Sandu, acționată în judecată pentru că l-a numit hoț, Igor Dodon pierde și procesul în care a acționat în judecată Comisia Electorală Centrală (CEC), cerând anularea unui act administrativ, obligarea examinării contestației și constatarea ca fiind false, denigratoare și defăimătoare declarațiile făcute către Maia Sandu în adresa lui, informează Ziarul de Gardă.

Potrivit sursei citate, în noiembrie 2020, Igor Dodon a cerut instanței ca Maia Sandu să vină cu dezmințiri. Mai exact, el a cerut ca Sandu să fie obligată să spună – „Dezmint afirmațiile expuse în cadrul emisiunii din 13 noiembrie 2020, precum că Igor Dodon este un hoț. Informația răspândită în cadrul briefing-ului este defăimătoare și lipsită de substract factologic”.

Cererea a fost depusă la 14 noiembrie la Judecătoria Chișinău, sediul Centru. Aceasta a ajuns la Curtea de Apel Chișinău, care la 3 decembrie a emis o încheiere prin care a declarat inadmisibilă acțiunea înaintată de Igor Dodon, pe motiv că acesta nu a adresat autorității publice competente o cerere prealabilă.  Invocând ilegalitatea acestei încheieri, la 4 decembrie ea a fost contestată.

Astfel, după mai multe contestații respinse în instanțe, la 2 iunie curent, Curtea Supremă de Justiție a declarat drept inadmisibil recursul reprezentantului lui Igor Dodon.

Citiți integral materialul pe ZDG.md

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău