Igor Dodon | La ședința comisiei interguvernamentale moldo-ruse vor fi prezenți și reprezentanții Transnistriei

  • 10 Septembrie 2019 12:43
Igor Dodon | La ședința comisiei interguvernamentale moldo-ruse vor fi prezenți și reprezentanții Transnistriei

La ședința comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare comercial-economică vor participa și reprezentanți ai regiunii transnistrene. Despre aceasta a anunțat președintele Igor Dodon ieri, la un post de televiziune.

"Comisia nu s-a mai întrunit de trei ani. Acum, activitatea comisiei se reia. Ședința va avea loc pe 18-19 septembrie la Chișinău. Reuniunea va fi prezidată de ministrul Agriculturii al Federației Ruse, Dmitri Patrușev, și vicepremierul RM, Vasilii Șova. La ședință vor participa reprezentanți ai tuturor ministerelor din Moldova și Rusia. De-a lungul anilor s-au acumulat o mulțime de întrebări, de aceea, pentru prima dată în trei ani, la Chișinău vor veni câteva zeci de specialiști din Rusia. La ședința comisiei interguvernamentale vor fi prezenți și reprezentanții Transnistriei", a spus Dodon, potrivit Infotag. 

Potrivit acestuia, acest lucru este necesar în legătură cu faptul că în decurs de trei ani s-au acumulat o mulțime de probleme, inclusiv legate de regiunea transnistreană.

"Avem o gamă foarte largă de probleme - de la export și comerț până la chestiuni de ordin cultural, umanitar etc. Cred că acest lucru este semnificativ pentru a relansa tot ce ține de relațiile socio-economice dintre cele două țări. În cadrul comisiei interguvernamentale, aceste relații vor fi relansate în sensul bun al cuvântului", a subliniat președintele.

La începutul lunii septembrie, președintele Republicii Moldova a vorbit despre necesitatea de a avea o nouă întâlnire cu liderul nerecunoscut al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski. Tiraspolul însă nu a reacționat deocamdată la această propunere.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău