Igor Dodon l-a prezentat la Moscova pe candidatul la șefia Moldovagaz

  • 17 Iulie 2019 16:16
 Igor Dodon l-a prezentat la Moscova pe candidatul la șefia Moldovagaz

Președintele Igor Dodon a avut la Moscova o întrevedere de lucru cu Dmitri Kozak, viceprim-ministru al Federației Ruse, în cadrul căreia l-a prezentat pe candidatul la funcția de președinte al consiliului de administrație al SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, transmite IPN.

Într-o postare pe Facebook, șeful statului a declarat că a discutat în cadrul întrevederii despre asigurarea neîntreruptă a Republicii Moldova cu gaze naturale, ținând cont de faptul că acordul cu privire la tranzitarea teritoriului Ucrainei expiră la finele anului curent. „Totodată, am examinat solicitarea părții moldovenești de a ne oferi reduceri la tarifele pentru gaze, începând cu ‪1 septembrie curent”, susține președintele.

Șeful statului nu oferă detalii despre reducerile solicitate. La început de an, într-un interviu, Igor Dodon spunea că Moldova ar putea conta pe o reducere a prețului la gaze cu 20-25%, în contextul în care Republica Moldova are statut de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice. Potrivit lui Igor Dodon, Moldova primește gaz natural în baza unui contract care a fost semnat încă în anul 2006 și care în fiecare a fost prelungit. Termenul limită de prelungire este 2019.

Vadim Ceban este în prezent adjunctul bașcanului UTA Găgăuzia. Candidatura lui trebuie să fie aprobată de Guvern, precum și de Consiliul de Observatori al Moldovagaz, condus de reprezentanții Gazprom.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău