Igor Dodon, la întrevederea cu vicepreședinta Parlamentului European, Heidi Hautala: Acordurile cu UE vor rămâne în vigoare și vor fi realizate

  • 24 Iunie 2019 13:52
Igor Dodon, la întrevederea cu vicepreședinta Parlamentului European, Heidi Hautala: Acordurile cu UE vor rămâne în vigoare și vor fi realizate

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu delegația deputaților europeni, condusă de vicepreședintele Parlamentului European, Heidi Hautala, la care a fost prezent și Ambasadorul UE în R.Moldova, Peter Michalko.

Astfel, Igor Dodon susține că a mulțumit, în cadrul întâlnirii, partenerilor europeni pentru recunoașterea noii guvernări legitime din Republica Moldova, pentru susținerea în realizarea acordurilor semnate și a implementării reformelor, precum și pentru „asistența financiară fără precedent acordată R.Moldova. 

„I-am asigurat pe reprezentanții Parlamentului European de faptul că Administrația Președintelui, în strînsă colaborare cu Guvernul și majoritatea parlamentară vor respecta angajamentele ce țin de acordurile semnate cu partenerii occidentali și, în primul rînd, cu Uniunea Europeană. Am menționat că aceste acorduri vor rămâne în vigoare și vor fi realizate”, a menționat Igor Dodon într-un comunicat. 

De asemenea, președintele a dat asigurări referitor la implementarea unor reforme adevărate și radicale în țară.

Menționăm că o delegeație a Parlamentului European, formată din Siegfried Mureșan (Partirul Popular European, România), Claire Moody (Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților, Marea Britanie) și condusă de Heidi Hautala, se află în vizită la Chișinău. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău