Igor Dodon, la Curtea de Apel: procurorii decid schimbarea măsurii preventive din arest la domiciliu în arest în izolator

  • 31 Mai 2022 13:57
Igor Dodon, la Curtea de Apel: procurorii decid schimbarea măsurii preventive din arest la domiciliu în arest în izolator

Curtea de Apel examinează recursul procurorilor anticorupție care solicită schimbarea măsurii preventive în privința lui Igor Dodon din arest la domiciliu în arest în izolator.

Procurorii consideră că arestul la domiciliu nu exclude posibilitatea ca Igor Dodon să contacteze cu anumite persoane implicate în cadrul acestei cauze penale.

La ședință este prezent și ex-președintele. Acesta a spus la intrare că va face declarații după ședință.

Igor Dodon este bănuit de corupție, finanțarea partidului politic de către o organizație criminală, îmbogățire ilicită și trădare de patrie.

Ex-președintele Dodon pledează nevinovat și declară că dosarul său este unul politic, „cusut cu ațe galbene.”

În timp ce magistrații sunt în ședință, deputați socialiști și câteva zeci de susținători ai PSRM protestează în preajma sediului Curții de Apel Chișinău. Protestatarii scandează „Libertate lui Dodon”, „Jos mâinile de pe opoziție”, „Nu deținuților politice”, „Nu răfuielii politice” și au cerut demisia guvernului și președintelui Maia Sandu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău