Igor Dodon: Este foarte grav. Instituțiile statului au acționat în contradicție cu cele agreate în cadrul ședinței CSS

  • 29 August 2019 13:25
Igor Dodon: Este foarte grav. Instituțiile statului au acționat în contradicție cu cele agreate în cadrul ședinței CSS

Președintele Igor Dodon a venit cu o reacție după ce astăzi a fost făcută publică tranzacția de vânzare, încheiată ieri, 28 august, prin care Compania „NR Investments Ltd” a reușit cumpărarea cotei de 95% din „Avia Invest”.

Igor Dodon se arată indignat de nerespectarea deciziei Consiliului Suprem de Securitate din 23 august, privind necesitatea blocării tranzacției de vânzare-cumpărare a cele 95% din acțiunile firmei și aplicarea sechestrului pe capitalul social al „Avia Invest”.

„În cadrul ultimei ședințe a Consiliului Suprem de Securitate, convocat pe 23 august exclusiv pentru a discuta acest subiect de importanță majoră pentru țară, conducătorii tuturor instituțiilor responsabile, inclusiv Ministrul Economiei și Infrastructurii, au informat Consiliul despre blocarea acestei tranzacții și imposibilitatea finalizării acesteia. Această situație este reflectată și în procesul-verbal al ședinței respective.

Tot timpul m-am pronunțat împotriva deciziei guvernului de a concesiona în 2013 aeroportul, deoarece prejudiciul material și riscurile de securitate națională aferente acestei scheme frauduloase sunt enorme. Aceiași poziție a fost exprimată și de conducerea guvernului în cadrul acelei ședințe a CSS.

Dacă după ședința Consiliului Suprem de Securitate careva din instituțiile statului au acționat în contradicție cu cele agreate în cadrul ședinței din 23 august, acest lucru este foarte grav și organele competente trebuie să investigheze acest fapt, pentru a nu admite prejudicierea de mai departe a intereselor Republicii Moldova”, spune președintele înt-un mesaj pe Facebook.

Anterior, „NR Investments Ltd” a anunțat că a încheiat ieri tranzacția prin care a cumpărat „Avia Invest”. Autoritățile anunțau anterior că a fost aplicat sechestru pe capitalul social al firmei, pentru a bloca tranzacția.

Guvernul a venit cu anumite precizări, accentuând că nu a existat nicio consultare între Guvern și NR Investments Ltd, iar prim ministrul Maia Sandu a a spus că au fost informați post-factum despre semnarea contractului de procurare a cotei de 95% din „Avia Invest”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău