„Avia Invest” a fost vândută. Dodon promitea blocarea tranzacției

  • 29 August 2019 11:57
„Avia Invest” a fost vândută. Dodon promitea blocarea tranzacției

Compania „NR Investments Ltd” a reușit să încheie tranzacția de cumpărare a cotei de 95% din „Avia Invest”, chiar dacă autoritățile au anunțat săptămâna trecută că acest lucru nu va fi posibil, pentru că a fost aplicat sechestru pe capitalul social al firmei ce administrează Aeroportul Internațional Chișinău.

Potrivit TV8, care citează comunicatul emis de compania străină, tranzacția a fost încheiată ieri, 28 august.

„Ne angajăm să fim complet transparenți în administrarea Aeroportului Internațional Chișinău și să contribuim la realizarea potențialului său maxim, aducând investiții suplimentare pentru sporirea traficului și îmbunătățirea experienței atât pentru companiile aeriene cât și pentru pasagerii”, a declarat Nat Rothschild, potrivit comunicatului. 

Pe 23 august, după Consiliul Suprem de Securitate, președintele Igor Dodon anunța că va fi pus sechestru pe capitalul social al „Avia Invest” pentru a bloca tranzacția de vânzare-cumpărare a companiei.

Și șeful interimar al Procuraturii Anticorupție, Eduard Varzari, a declarat anterior că a fost aplicat sechestru pe capitalul social al „Avia Invest”. Acesta nu ne-a răspuns la telefon pentru a explica cum a fost posibil ca tranzacția de vânzarea a companiei să fie ieri înregistrată.

sursa: TV8

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău