Igor Dodon discută chestiuni politice cu episcopul Marchel, care l-a susținut la alegerile prezidențiale

  • 03 Noiembrie 2017 07:41
Igor Dodon discută chestiuni politice cu episcopul Marchel, care l-a susținut la alegerile prezidențiale

Președintele Igor Dodon a discutat joi probleme de ordin politic cu episcopul de Bălți, Marchel, care i-a oferit sprijin activ în timpul alegerilor prezidențiale de anul trecut, transmite INFOTAG.

„Am discutat cu Episcopul Marchel evenimentele recente din Moldova. Presfinția Sa și-a exprimat indignarea vizavi de ultimele acțiuni ale regimului de la guvernare și ale Curții Constituționale, îndreptate împotriva statalității Moldovei și limbii moldovenești, declarând necesitatea de a apăra identitatea națională și spirituală a poporului nostru”, scrie Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

În acest context, el i-a promis episcopului Marchel sprijin pentru sediului eparhial de la Bălți.

Anul trecut, Episcopul Marchel, împreună cu un grup de preoți ai Mitropoliei Moldovei, subordonată Patriarhiei ruse, a susținut deschis candidatura lui Igor Dodon la alegerile prezidențiale. După aprobarea rezultatelor alegerilor, Curtea Constituțională a recomandat Parlamentului să adopte amendamente la Codul electoral pentru a îmbunătăți calitatea procesului electoral. Printre recomandări principale a fost și neimplicarea Bisericii în procesul electoral, cu aplicarea unor sancțiuni în caz contrar. Niciuna din recomandările Curții Constituționale nu a fost însă examinată în Parlament, menționează INFOTAG.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău