Igor Dodon, despre evoluția COVID-19 în R.Moldova: Situația nu e ieșită de sub control, deși nu e simplă

  • 12 Iunie 2020 10:27
Igor Dodon, despre evoluția COVID-19 în R.Moldova: Situația nu e ieșită de sub control, deși nu e simplă

Situația privind infectările cu noul coronavirus în Republica Moldova este gestionabilă pentru Guvern, a declarat președintele Igor Dodon, în emisiunea sa de pe Facebook.

El a declarat că situația nu este simplă, dar a spus că nu e ieșită de sub control, în contextul în care ieri Republica Moldova a înregistrat  406 cazuri de îmbolnăviri, cele mai multe de până acum. Igor Dodon spune că acest număr mare de infectări este cauzat de relaxarea restricțiilor și de faptul că cetățenii R. Moldova nu respectă regulile sanitare.

Ultimele două zile au fost un anti-record și nu doar în Republica Moldova. Avem un anti-record la nivel global. Evident că avem un record și în R. Moldova. Evident că situația nu este simplă, situația e foarte gravă, situația în lume e foarte gravă. Au fost scoase restricțiile, moldovenii sfaturile medicilor nu le ascultă, se urcă în rutieră ca „în banca de șprote”, dacă-l dai afară strigă că poliția e rea. Evident, când au fost scoase restricțiile, oamenii au ieșit masiv din case, s-a început răspândirea comunitară. Dacă într-o rutieră merg 40 de oameni, o tușit unul într-un colț de rutieră, și nici să se cuprindă nu trebuie. Au început să se facă mai multe teste și nu doar la cei cu simptome. E clar că situația nu e simplă. Situația nu e ieșită de sub control, e gestionată de Guvern. Nu o avem situația de la  începutul lui aprilie când spitalele nu erau pregătite, dar acum noi suntem mai pregătiți. Situația este gestionabilă de către instituții”.

Potrivit lui Igor Dodon activitatea economică nu trebuie sistată, dar salariaților din sectorul public ar trebui să li-se  ofere o nouă vacanță. Șeful statului mai crede că trebuie să se sisteze transportul public, iar poliția și militarii trebuie să se implice pentru a dispersa grupurile mari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău