Igor Dodon, despre discursul său în fața deputaților ruși: „Le-am amintit despre istoria comună de 500 de ani a țărilor și popoarelor noastre”

  • 21 Noiembrie 2018 15:48
Igor Dodon, despre discursul său în fața deputaților ruși: „Le-am amintit despre istoria comună de 500 de ani a țărilor și popoarelor noastre”

Președintele Igor Dodon a ținut, astăzi, un discurs, în Duma de Stat de la Moscova, menționând că le-a amintit parlamentarilor ruși despre „istoria comună de 500 de ani a țărilor și popoarelor noastre”.

Igor Dodon a mai afirmat că a propus părții ruse semnarea Declarației Comune privind parteneriatul strategic și crearea unui Comitet comun la nivel politic înalt, „cu scopul de a discuta detaliat problemele strategice”. „Am relatat despre starea actuală și perspectivele de reglementare a conflictului transnistrean, menționînd rolul important al Federației Ruse ca mediator și garant”, a mai comunicat șeful statului. 

El a insistat că în baza principiului neutralității sale permanente, Rep. Moldova nu va adera la NATO, stârnind aplauzele deputaților ruși. 

Șeful statului a mai spus etnicii rusofoni din R. Moldova, cum ar fi rușii, ucrainenii, găgăuzii și bulgarii, ar constitui o treime din populația țării, chiar dacă potrivit ultimului recensământ din 2014, moldovenii și cei care s-a identificat ca români, au împreună o pondere de 82 la sută. De asemenea, Igor Dodon le-a spus deputaților ruși că în R.Moldova există o singură biserică ortodoxă subordonată Moscovei, ignorând astfel existența Mitropoliei Basarabiei. 

Igor Dodon întreprinde o vizită de lucru în Federația Rusă, la Moscova și Sankt-Petersburg.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău