Igor Dodon demontează minciuna „prietenului” Rogozin (Revista presei)

  • 15 August 2017 09:37
Igor Dodon demontează minciuna „prietenului” Rogozin (Revista presei)

Revista presei din 15 august 2017

Dodon DEMONTEAZĂ MINCIUNA „prietenului” Rogozin, titrează Ziarul Național.  Acesta a declarat după vizita la Bulboaca că activitățile la poligon se desfășoară conform programului obișnuit și nu a depistat lucrări de ordin militar dubioase care ar putea duce la destabilizarea situației din Zona de Securitate sau implicarea unor forțe militare din afara țării, așa cum s-a speculat”, a spus Dodon luni, în cadrul unui briefing de presă.  Acesta a refuzat să facă referire direct la declarațiile lui Rogozin, potrivit căruia americanii ar contrui obiective militare ca să pregătească militari pentru a ataca Transnistria, dar a agăugat faptul că a atenționat ofițerii că R.Moldova „nu va face parte din niciun bloc militar” și „Chișinăul nu vrea să atace militar pe nimeni”. 

Ziaristul Petru Bogatu scrie că Dodon, în funcția de ministru al Apărării, a făcut un sigur lucru bun, dar și acela de nevoie: a dezmințit afirmațiile mincionase ale lui Rogozin despre pregătirea diversanților la Bulboaca. Iar acest episod cvasicomic îi amintește acestsiia  despre primarul dodonist care recunoaște că România repară grădinția din sat. 

Ziarul de Gardă observă că vizita lui  Igor Dodon, la poligonul de la Bulboaca, aflat în gestiunea Ministerului Apărării (MA), nu este mediatizată în niciun fel de Minister. Președinția R. Moldova este singura instituție oficială care relatează despre acest eveniment, evitând să comunice numele oficialilor din Armata Națională, cu care s-a întreținut Dodon la Bulboaca. ZdG a încercat să afle din ce cauză pe site-ul oficial al MA,  www.army.md,  lipsește informația despre întrevederea de la Bulboaca, dar nu a găsit pe nimeni care să răspundă.

De ce forțarea Odesei spre Transnistria va însemna sinuciderea militară a Rusiei, o analiză a portalului deschide.md. După ce relațiile dintre Republica Moldova și Rusia s-au deteriorat considerabil, în interiorul supraputerii hibride a demarat un val informațional al cărui fir narativ e foarte simplu: spargerea blocadei Transnistrene. Aceste planuri presupun deschiderea unui coridor spre Transnistria prin teritoriul regiunii Odesa, scrie portalul ucrainean Rezistență Informațională.

Dacă acest lucru se va întâmpla statele occidentale vor reacționa cu siguranță, deoarece în acest caz nu mai este vorba despre un război hibrid, ci despre un război în sensul clasic. Nimeni nu are nevoie de un conflict care poate degenera în al Treilea Război Mondial, nici chiar Putin care are are ambiții imperialiste din secolul XIX, dar care în secolul XXI nu a reuşit să învingă armata semidistrusă a Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chişinău
24 °C
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:1,5 m/s
Vin
24 °C
Sâm
14 °C
Dum
16 °C
Lun
18 °C
Mar
21 °C

Curs oficial BNM 29 Mai 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6728 -0.0616
USD 16.8771 0.0237
RON 4.2434 -0.0202
UAH 0.6459 0.0016
RUB 0.2706 -0.0015
Arhivă Radio Chișinău