Igor Dodon declară că în curând va începe urmărirea penală în niște cazuri răsunătoare

  • 31 Iulie 2019 17:27
Igor Dodon declară că în curând va începe urmărirea penală în niște cazuri răsunătoare

Președintele Igor Dodon susține că în curând va începe urmărirea penală în niște cazuri răsunătoare.

Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta el a declarat marți seara în cadrul unei transmisiuni în direct pe o rețea de socializare. 

"Una dintre cele mai frecvente întrebări puse de societate este când vor fi pedepsiți toți cei implicați în infracțiunile senzaționale din Moldova, inclusiv în furtul miliardului din sistemul bancar și alte dosare. Însă pentru a-i trage la răspundere pe toți vinovații, este nevoie de o nouă conducere a Procuraturii Generale, întrucât cea veche a acționat la comanda Partidului Democrat și nu a vrut să facă nimic în acest sens", a spus Președintele.

El a menționat că marți Parlamentul l-a propus pe Dumitru Robu în funcția de procuror general interimar.

"Am avut o întâlnire cu acest om. Am decis să semnez decretul privind numirea lui Dumitru Robu în funcție. Cred că, deși este destul de tânăr, va face față muncii dificile. Cred că în săptămânile următoare vom avea cazuri concrete, răsunătoare, se vor deschide dosare penale împotriva persoanelor care au fost la conducere și au realizat toate aceste scheme criminale", a subliniat Președintele.

Potrivit lui, este vorba despre furtul miliardului de dolari din sistemul bancar, uzurparea puterii de stat, contrabanda și schemele de corupție.

"Mulți oameni au participat la toate acestea. Cred că în săptămânile următoare procurorul general interimar va veni în Parlament pentru a cere ridicarea imunității unor deputați", a spus Dodon.

În ajun, Președintele l-a desemnat pe Dumitru Robu în funcția de procuror general interimar al Republicii Moldova. Miercuri, Consiliu Superior al Procurorilor a aprobat această decizie, după care el a fost prezentat colectivului de la Procuratura Generală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău