Igor Dodon declară că este de acord cu Guvernul Filip privind rezolvarea conflictului transnistrean

  • 04 Februarie 2017 13:59
Igor Dodon declară că este de acord cu Guvernul Filip privind rezolvarea conflictului transnistrean

Președintele Igor Dodon schimbă macazul și spune că este de acord cu Guvernul Filip în ceea ce privește soluționarea conflictului transnistrean. 

 El a comunicat într-o postare pe Facebook, că procesul de soluționare a diferendului transnistrean trebuie să se finalizeze cu reintegrarea regiunii transnistrene în cadrul Republicii Moldova, cu acordarea unui statut speciale Transnistriei.

”Deși avem diferite viziuni cu Guvernarea asupra multor subiecte de politica internă și externă, în ceea ce ține de reintegrarea țării pledez pentru o abordare în format comun și cooperare pentru a găsi soluții optime în beneficiul oamenilor de pe ambele maluri ale Nistrului”, se arată în mesajul lui Igor Dodon. Președintele s-a întâlnit astăzi cu Sebastian Kurz, președintele în exercițiu al OSCE, aflat în vizită la Chișinău. Igor Dodon și-a exprimat speranța că președinția austriacă a OSCE va contribui la impulsionarea procesului de negocieri cu privire la reglementarea diferendului transnistrean. 

Menționăm că în cadrul vizitei sale oficiale la Moscova, Igor Dodon a declarat că optează pentru federalizarea Republicii Moldova și și-a exprimat regretul în fața președintelui rus, Vladimir Putin, că în 2003 Republica Moldova nu a mai ajuns să semneze așa-numitul ”Plan Kozak”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:5,14 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău