Igor Dodon anunță trei scenarii pentru depășirea situației politice în urma pierderii majorității parlamentare de către PSRM și PDM

  • 19 Iunie 2020 10:24
Igor Dodon anunță trei scenarii pentru depășirea situației politice în urma pierderii majorității parlamentare de către PSRM și PDM

Președintele Igor Dodon a anunțat trei scenarii pentru depășirea situației politice create după plecarea mai multor deputați din majoritatea parlamentară, comunică MOLDPRES.

Într-o postare pe pagina sa oficială, președintele a menționat că toate partidele anti-oligarhice din Legislativ trebuie să își consolideze eforturile.

„În prezent, Parlamentul deja nu mai corespunde rezultatelor alegerilor din 24 februarie, iar Guvernul are o susținere parlamentară la limită. Avem trei scenarii posibile: rămâne Guvern minoritar, facem o coaliție de salvare națională între PSRM, PDM, PAS și Platforma DA sau, la fel, aceste patru partide anti-oligarhice se întâlnesc și decid că mergem la alegeri parlamentare anticipate”, a scris Dodon.

El a precizat сă este disponibil săptămâna viitoare să aibă o discuție cu liderii Zinaida Greceanîi, Pavel Filip, Maia Sandu și Andrei Năstase.

Recent, încă un deputat din PDM a anunțat că părăsește formațiunea, astfel majoritatea parlamentară rămânând doar cu 50 de mandate în Legislativ.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău