Igor Dodon, acuzat de înstrăinarea frauduloasă, când era ministru al Economiei, a mai multor bunuri din proprietatea statului în favoarea lui Plahotniuc

  • 18 Septembrie 2020 12:50
Igor Dodon, acuzat de înstrăinarea frauduloasă, când era ministru al Economiei, a mai multor bunuri din proprietatea statului în favoarea lui Plahotniuc

Partidul Acțiune și Solidaritate îl acuză pe președintele Igor Dodon de înstrăinarea frauduloasă a mai multor bunuri din proprietatea statului când acesta era ministru al Economiei, iar beneficiar ar fi fost controversatul om de afaceri și fostul lider democrat, Vladimir Plahotniuc.

În cadrul unei conferințe de presă organizată în fața Președinției, deputatul PAS, Mihai Popșoi, a amintit de mai multe afaceri dubioase despre care a scris presa cu implicarea lui Igor Dodon. Este vorba de monopolul la importul de carne, importul de energie electrică, privatizarea Hotelului ”Național”, a Hotelului ”Codru”, ”Casa Sărbătorii”, ”Grădina Moldovei”, a Sanatoriului Moldova din Ucraina, afacerea Portul Giurgiulești, Fabrica de Vinuri din Cojușna și altele. 

„Iată doar 13 păcate a lui Dodon despre care a scris presa pe larg. Și acum ne întrebăm de ce avem pensii atât de mici, de ce țara este atât de săracă, pentru că în toți acești ani s-a furat ca în codru. Doar în aceste cazuri e vorba de sute de milioane de lei care nu au ajuns la școli la spitale, la pensii. În perioada când a fot ministru nu a făcut nimic pentru oamenii de rând, doar a furat și a avut grijă să agonisească și să-l ajute pe Plahotniuc să pună mâna pe toate aceste obiective valoroase”, a declarat Deputatul PAS Mihai Popușoi. 

Igor Dodon nu a comentat deocamdată acuzațiile deputatului PAS.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău