Igor Dodon a revenit la retorica electorală și s-a arătat ca un susținător fidel al PSRM

  • 18 Ianuarie 2017 15:48
Igor Dodon a revenit la retorica electorală și s-a arătat ca un susținător fidel al PSRM

Prin declarațiile sale de marți, 16 ianuarie, de la Moscova, președintele Igor Dodon și-a reconfirmat imaginea de promotor al intereselor Federației Ruse în Republica Moldova, iar o  posibilă denunțare a Acordului de liber schimb cu Uniunea Europeană ar avea consecințe economice negative, constată experții. 

Prin declarațiile de la Moscova Igor Dodon a revenit la retorica dură din timpul campaniei electorale, și s-a arătat ca un susținător fidel al Partidului Socialiștilor, chiar dacă oficial a renunțat la calitatea de membru al acestei formațiuni, a comentat pentru Radio Chișinău Anatol Țăranu, fost ambasador al Republicii Moldova la Moscova.

În același timp, el s-a referit la pericolul federalizării Republicii Moldova, idee reluată de președintele rus Vladimir Putin, după ce în anul 2003 planul de federalizare a eșuat. Federalizarea ar însemna transformarea Republicii Moldova într-o vasală a Rusiei și este periculos faptul că este susținută de Igor Dodon, care se declară statalist, potrivit lui Anatol Țăranu.

În același timp, referindu-și la declarațiile lui Igor Dodon prin care s-a exprimat în favoarea anulării Acordului de liber schimb cu Uniunea Europeană, analistul economic Roman Chircă susține că un asemenea pas ar putea crea condiții dificile pentru exportatori.

Amintim că Igor Dodon își încheie astăzi prima sa vizită oficială peste hotare - la Moscova. El a anunțat că următoarea vizită o va efectua la Bruxelles, după care la București sau Kiev, după ce anterior afirma că peninsula Crimeea aparține Rusiei, iar ieri a declarat că ”jumătate din teritoriul României este moldovenesc”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,18
Câțiva nori
Umiditate:79 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău