Igor Dodon a refuzat să promulge amendamentele „anti-propagandă” la Codul Audiovizualului

  • 20 Decembrie 2017 13:38
Igor Dodon a refuzat să promulge amendamentele „anti-propagandă” la Codul Audiovizualului

Președintele Igor Dodon a refuzat să promulge setul de amendamente la Codul Audiovizualului, cunoscut ca legea anti-propagandă. El a remis în Parlament această inițiativă, semnată de deputații PD și PPEM, care are ca scop declarat limitarea retransmisiei a emisiunilor informativ-analitice, politice și militare, inclusiv din Rusia, care influențează semnificativ opinia publică din Republica Moldova.

„Reiterez, acest proiect de lege este antidemocratic, îndreptat spre limitarea libertății de exprimare și a pluralismului de opinii”, scrie Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Amintim că proiectul de modificare a Codului Audiovizualului a fost votat pe 7 decembrie, în lectură finală,  de Parlament cu 61 de voturi. Modificările presupun inclusiv combaterea propagandei rusești pe teritoriul Republicii Moldova.

Deputații socialiști au declarat că vor contesta  această lege, pe care o consideră neconstituțională. De asemenea, în semn de protest, ai au spus că până la sfârșitul acestei sesiuni parlamentare vor vorbi doar în rusă în plenul Legislativului. Cu toate acesta, la ultimele ședințe ale Parlamentului ei au comunicat în română.

Chiar dacă a declarat că nu va promulga în nici un caz aceste amendamente, conform prevederilor constituționale, Igor Dodon nu poate remite legea în Legislativ pentru a doua oară.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău