Igor Dodon a promulgat astăzi Legea cu privire la Bugetul de Stat pentru anul 2021 și Politica bugetar fiscală și vamală

  • 21 Decembrie 2020 17:08
Igor Dodon a promulgat astăzi Legea cu privire la Bugetul de Stat pentru anul 2021 și Politica bugetar fiscală și vamală

Igor Dodon a promulgat astăzi Legea cu privire la Bugetul de Stat pentru anul 2021 și Politica bugetar fiscală și vamală.

Acestea au fost adoptate săptămâna trecută, în cadrul unei ședințe care a durat până aproape de miezul nopții, fiind votate de deputați din Partidul Socialiștilor și Platforma ”Pentru Moldova”, din care fac parte transfugi de la Partidul Democrat și deputați ai Partidului Șor. Legile bugetelor au fost criticate de deputații din opoziție, pentru faptul că ar conține mai multe scheme de corupție, dar și pentru că nu ar oferi susținere pentru economia afectată de pandemia de COVID-19 și condițiile climaterice nefavorabile.

Într-un mesaj pe Facebook în care a anunțat despre promulgarea acestor legi, Igor Dodon a subliniat că pentru anul viitor sunt prevăzute măsuri de susținere a mediului de afaceri, de majorarea a salariilor bugetarilor, inclusiv pentru personalul medical – cu 30 la sută, și de ocrotire a sănătății. De asemenea, potrivit lui Igor Dodon, au fost prevăzuți bani pentru construcția drumurilor, a apeductelor, pentru reparația acoperișurilor la mai multe școli, grădinițe și spitale.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău