Iga Swiatek, după ce a câștigat Roland Garros-ul: "Cea mai mare provocare a mea, a fi constantă"

  • 11 Octombrie 2020 18:40
Iga Swiatek, după ce a câștigat Roland Garros-ul:

Iga Swiatek, prima jucătoare poloneză, atât la feminin cât și la masculin, care a câștigat un turneu de Grand Slam, sâmbătă la Roland Garros, consideră că "cea mai mare provocare" a sa "va fi aceea de a fi constantă", relatează AFP citată de Agerpres.

"Este o experiență care îmi schimbă viața", a descris Swiatek (19 ani) primul său trofeu din carieră.
 
"Sunt foarte mândră de mine. Am jucat extraordinar în ultimele două săptămâni. Dar nu mă așteptam să câștig acest trofeu. Este extraordinar, este o experiență care îmi schimbă viața. Cumva am sentimentul că scriu Istorie. Știu că multe lume mă va compara cu Agnieszka Radwanska (ex-nr.2 mondial retrasă din activitate). Dar trebuie să fiu constantă în următorii ani pentru a se putea spune că sunt cea mai bună jucătoare din Polonia, întrucât ea a reușit mult timp să rămână la cel mai înalt nivel. Mai am multe de făcut", a spus Swiatek.
 
"Înainte de finală, am spus că îmi este indiferent dacă câștig sau pierd. De fapt, a fost atât de șocant pentru mine să o înving pe Simona (Halep, în optimi), încât am gândit că oricum este un turneu reușit pentru mine. Chiar nu mai aveam așteptări. Știam că va fi dificil în finală. Nu vroiam să fiu prea stresată, iar atunci mi-am spus că este prea puțin important, dar am încercat să cred. La final, chiar am profitat de moment. Nu pentru că îmi era indiferent dacă pierd sau câștig, ci pur și simplu nu am vrut să mă gândesc tot timpul la asta. M-am concentrat pe lucrurile pe care știu să le fac, pentru că a câștiga, este de fapt consecința a ceea ce faci în fiecare moment", a adăugat Iga Swiatek.
 
Jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek (54 WTA) a câștigat sâmbătă finala probei feminine de simplu a turneului de la Roland Garros, după ce a învins-o în două seturi, 6-4, 6-1, pe americanca Sofia Kenin (6 WTA), a patra favorită a competiției.
 
Swiatek, care furnizase o mare surpriză în optimile de finală, eliminând-o pe românca Simona Halep, numărul doi mondial și principala favorită (6-1, 6-2), a obținut prima victorie din carieră la un turneu de Grand Slam.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău