Ierusalim: Incident între paza lui Emmanuel Macron și securitatea israeliană (AFP)

  • 22 Ianuarie 2020 15:54
Ierusalim: Incident între paza lui Emmanuel Macron și securitatea israeliană (AFP)

Un incident minor a avut loc miercuri în zona Bisericii Sfânta Ana din Ierusalim între un membru al forțelor de securitate israeliene și agenți ai echipei de pază a președintelui francez Emmanuel Macron, cu câteva ore înainte de vizita programată a liderului de la Palatul Elysee la acest lăcaș de cult, au relatat jurnaliști prezenți la fața locului, citați de AFP și Agerpres.

Un membru al forțelor de securitate israeliene a intrat, la un moment dat, în biserică, proprietate a Franței, apoi a ieșit. Atunci când a încercat să intre din nou, el a fost scos afară de membri ai Grupului de Securitate al Președinției Republicii (GSPR), au indicat numeroși jurnaliști prezenți la fața locului, evocând o altercație.

Unul dintre jurnaliștii prezenți afirmă că doi bărbați au fost luați de guler.

Nu ar fi primul incident produs la biserica Sfânta Ana, situată în Orașul Vechi din Ierusalim. În 1996, fostul președinte francez Jacques Chirac le ceruse militarilor israelieni să iasă, iritat împotriva soldaților care îl încadrau în biserică, adresându-le: 'Vreți să mă întorc la avionul meu?' .

Președintele francez Emmanuel Macron a sosit miercuri în Israel pentru a participa la ceremoniile ocazionate de împlinirea a 75 de ani de la eliberarea lagărului nazist Auschwitz.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău