Ideologul lui Putin, Aleksandr Dughin, și-a lansat cartea în sediul Universității Dalles, aflată în subordinea Primăriei București

  • 06 Aprilie 2017 12:32
Ideologul lui Putin, Aleksandr Dughin, și-a lansat cartea în sediul Universității Dalles, aflată în subordinea Primăriei București

Ideologul lui Vladimir Putin, Aleksandr Dughin, și-a lansat cartea "de propagandă anti-occidentală și anti-democractica" "Destin eurasianist" la Universitatea Populară Ioan I. Dalles, instituție aflată în subordinea Primăriei București, atrage atenția consilierul liberal Ciprian Ciucu. Reamintim că o altă instituie din subordinea Primăriei, Teatrul Excelsior, a cenzurat pe motive politice un eveniment al revistei Decât o Revistă dedicat protestelor din Piață Victoriei.

"Universitatea Populară "Ioan I. Dalles" îi organizează o lansare de carte de propagandă anti-occidentală și anti-democractica. Acest om a militat pe față pentru război împotrivă Occidentului. Universitatea Populară "Ioan I. Dalles" este în subordinea CGMB. Consider că democrația liberală trebuie apărată împotrivă dușmanilor ei și acest fascist nu este bine-venit nici în România și cu atât mai puțin într-o instituția publică a Bucureștiului", scrie liberalul, pe contul lui de Facebook.

Acesta a remarcat faptul că revistă DOR nu a găsit spațiu la Teatrul Excelsior, aflat tot în subordinea Primăriei București, pentru un eveniment dedicat protestelor împotrivă OUG13, "dar repede, pentru putinistul Dughin, 'se organizează' (a se remarcă implicarea) o conferința", scrie Hotnews.ro.

Dughin vrea un imperiu eurasiatic din care să facă parte și România 

Dugin este unul dintre inițiatorii doctrinei neo-imperialiste a Eurasianismului și, în opinia să, Rusia ortodoxă nu este nici Estul și nici Occidentul, ci o civilizație distinctă și unică, care este angajată într-o luptă pentru locul pe care îl merită în cadrul celorlalte puteri mondiale.

"Dacă Statele Unite nu vor să înceapă un război, trebuie să recunoașteți că SUA nu mai sunt unicul stăpân. Și, cu situația din Siria și din Ucraina, Rusia spune 'Acum nu mai ești seful'. Această este întrebarea despre cine conduce lumea. Doar un război poate răspunde într-adevăr".

Dughin consideră necesară crearea unui "imperiu eurasiatic" dominat de Rusia din care să facă parte inclusiv România, Ungaria, Serbia, Slovacia și Austria.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău