Idei de freelance pentru cei care își doresc un venit în plus (P)

  • 15 Aprilie 2022 14:17
Idei de freelance pentru cei care își doresc un venit în plus (P)

Ritmul de viață alert pe care îl avem, dar și dorința de a scăpa de monotonie și de a încerca mai multe activități a contribuit la apariția unui nou fenomen, care a căpătat amploare în ultima perioadă de timp, și anume - freelancingul.  

Te-ai întrebat de ce mulți aleg să facă freelance? E mai simplu decât crezi. Pe lângă faptul că te ocupi cu ceea ce îți place, este foarte comod, pentru că Îți poți crea singur graficul de muncă și poți alege proiectele în care să te implici. Toate condițiile se discută cu un project manager. Chiar dacă de la început este mai greu să găsești companii cu care să lucrezi, odată cu lărgirea portofoliului de lucrări, vei primi mai multe oferte din partea angajatorilor care sunt gata să-ți ofere o remunerare pe măsură pentru o muncă calitativă livrată la timp.

Există câteva domenii solicitate de o bună parte dintre cei care fac freelancing, iar noi îți prezentăm câteva dintre ele. 

Traducător

Cunoașterea unei limbi străine îți deschide porțile către o multitudine de proiecte internaționale, ale companiilor care tind să își mărească piețele de desfacere. Respectiv, pentru traducerea conținutului, angajatorii caută persoane care să-i ajute să traducă informația, astfel încât potențialii clienți să aibă la dispoziție informații exacte și de calitate. Deseori materialele spre traducere sunt contractele, conținutul site-ului sau anumite articole. Pentru a face față sarcinilor este absolut necesar să cunoști la un nivel avansat  limba din care traduci și cea în care traduci din punct de vedere gramatical, ortografic și stilistic, astfel încât în procesul de traducere să nu se piardă sensul textului. 

Social Media Marketer.

Social media marketerul se ocupă cu gestionarea conturilor social media ale companiilor. Acestea pot fi: Facebook, Instagram, Tiktok, Pinterest. Oportunități de angajare sunt foarte multe. Multe companii își plasează anunțurile de angajare pentru freelanceri inclusiv în rubrica: Locuri de muncă în străinatate. Companiile au înțeles că impactul pe care îl are promovarea online este unul major, deci se pune accent din ce în ce mai sporit anume pe acest tip de promovare. Creativitatea și spiritul organizatoric sunt calitățile primordiale în crearea unui plan de conținut pentru Social Media. Cunoștințele în ceea ce ține de editarea pozelor, secvențelor video (precum Photoshopul) constituie un avantaj, însă capacitatea de a scrie texte corect și captivant prevalează. 

Data analyst

O profesie destul de solicitată în rândul companiilor mari din toate industriile, cu toate astea, puțini oameni din Republica Molodova sunt familiarizați cu acest termen. Cu alte cuvinte, ai șanse mari să prinzi proiecte bune. Un data analyst se ocupă cu prelucrarea datelor- identificarea, colectarea, filtrarea, analizarea și interpretarea datelor. Pentru asta trebuie să cunoști cel puțin câteva tool-uri tool-uri cum ar fi: Microsoft Excel, Google Sheets, SQL, R sau Python. 

Nu trece cu vederea oferte legate de acest domeniu, mai ales dacă ai cunoștințe economice sau IT.

Scrierea unei cărți.

Ideea de a scrie o carte nu apare din senin. Mai mult de atât, nu oricine poate scrie o carte. Dacă ai această dorință, ai idei pe care dorești să le transpui pe foaie și le consideri valoroase pentru un anumit public, începe să scrii. Poți începe prin a scrie orice - despre ceea ce simți, experiențele pe care le-ai trăit sau chiar și anumite idei care ți se par trăsnite - poate cineva se va regăsi și devii un autor vestit de SF. Ceea ce este important pentru un autor este creativitatea și capacitatea de a ține în suspans cititorul. Cu toate astea, dacă nu ai studiile necesare, te sfătuim să nu scrii o carte în stilul științific, pentru a evita răspândirea informațiilor eronate. Nu îți fă griji în privința corectitudinii, aici îți vine în ajutor editorul, iar cu publicarea cărții - editurile.

Ambasador al unui brand

Este posibil să nu fii familiarizat cu termenul de ambasador al unui brand, dar cu siguranță știi ce presupune activitatea de a fi un ambasador de marcă. Acest din urmă job este în primul rând despre promovarea unui produs, cel mai des prin intermediul rețelelor de socializare. Ambasadorul are o relație strânsă cu brandul și comunică cu publicul său regulat. Acest job este pentru tine dacă ești un influencer și ai urmăritorii tăi. Poți fi remunerat monetar sau să primești în schimbul serviciilor tale produsele mărcii.

Web research

Ca să te ocupi de un research este suficient să știi cum să folosești motoarele de căutare - Google, Yandex, etc. și să cunoști unde poți găsi informații utile și veridice, iar ulterior să structurezi informațiile pe care le-ai acumulat. În unele cazuri s-ar putea să fie nevoie de interpretarea datelor și prezentarea unui raport. Poate fi nițel plictisitor, în schimb îți îmbunătățești cunoștințele despre un anumit domeniu, te înveți să lucrezi rapid și să operezi cu datele. 

Am indicat doar câteva activități pe care le poți practica în calitate de freelancer, dar te asigurăm că de fapt vorbim despre o listă întreagă de ocupații pe care le poți face pentru companii, care bineînțeles îți aduc un venit. Începe de la o analiză SWOT a personalității tale și identifică punctele tale forte pentru a le valorifica și pentru a te încadra în activitățile care îți sunt mai apropiate. 

Apropo, dacă ești în căutarea unui loc de muncă pentru freelanceri, pe delucru.md este o rubrică cu anunțuri de angajare pentru freelanceri plasate de către companiile locale dar și cele internaționale. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău