ICR „Mihai Eminescu” la Chișinău sprijină organizarea Congresului Național al Istoricilor Români

  • 21 August 12:20
ICR „Mihai Eminescu” la Chișinău sprijină organizarea Congresului Național al Istoricilor Români

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în calitate de partener oficial, sprijină organizarea, în perioada 27-31 august 2024, a Congresului Național al Istoricilor Români. Evenimentul este organizat de Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Academia Română și Comitetul Național al Istoricilor din România. Ceilalți Parteneri oficiali ai acestui prestigios eveniment sunt: Ministerul Educației din România și Ministerul Educației și Cercetării din Republica Moldova.

Congresului Național al Istoricilor Români constituie, cadrul unei dezbateri profesionale oneste, menite să producă o evaluare critică a întregii noastre producții istoriografice. Pornind de la aceste premise, istoricii români vor putea să își împărtășească experiențele la nivel internațional, mai ales că un loc central în contextul evenimentului va fi alocat specialiștilor consacrați de la marile universități și centre de cercetare din străinătate. Aceștia vor fi invitați să expună, în cadrul sesiunilor plenare, analize specializate privind modul în care producția istoriografică românească își găsește astăzi reflectarea la nivel mondial.

În mod firesc, preconizăm că, prin acest demers, vor fi puse în dezbatere o serie de idei și proiecte care să ducă la creșterea vizibilității scrisului istoric românesc”, menționează organizatorii evenimentului. 

Menționăm că Congresul Național al Istoricilor Români, convocat o dată la doi ani, își va deschide lucrările în data de 28 august 2024, la Chișinău, Republica Moldova, în incinta Palatului Republicii, apoi va continua, pe secțiuni, la Universitatea de Stat din Moldova.

ICR „Mihai Eminescu” la Chișinău sprijină organizarea Congresului Național al Istoricilor Români

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
23,24
Cer fragmentat
Umiditate:68 %
Vint:2,57 m/s
Fri
22
Sat
23
Sun
19
Mon
17
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău