Human Rights Watch: Copiii, principalele victime ale războiului antidrog din Filipine

  • 27 Mai 2020 11:27
Human Rights Watch: Copiii, principalele victime ale războiului antidrog din Filipine

Mii de copii din Filipine au fost supuși la stres psihologic, intimidare și sărăcie agravată ca urmare a campaniei declanșate de președintele Rodrigo Duterte împotriva drogurilor, a avertizat miercuri Human Rights Watch (HRW), informează dpa, preluat de Agerpres.

Cel puțin 101 de copii au fost uciși în timpul represiunilor violente care au durat între iulie 2016 până în decembrie 2018, susține organizația cu sediul la New York într-un raport de 48 de pagini.

Human Rights Watch i-a îndemnat pe membrii Consiliului ONU pentru Drepturile Omului să susțină o investigație internațională independentă asupra uciderilor din timpul războiului drogurilor și impactului pe care violența o are asupra copiilor, și i-a cerut guvernului filipinez să pună capăt operațiunilor sale antidrog ilegale.

"Dacă nu se va acționa acum, o întreagă generație de copii filipinezi va deveni victimă a violenței din campania lui Duterte împotriva drogurilor", a spus Carlos Conde, cercetător filipinez al HRW.

Potrivit statisticilor poliției din Filipine, mai mult de 5.600 de suspecți au fost uciși în operațiuni antidrog începând cu 1 iulie 2016, însă organizația pentru drepturile omului estimează la mai mult de 27.000 numărul de persoane ucise.

"În multe dintre raiduri, copii au asistat la uciderea unui părinte sau au fost de față când părintele lor a fost târât afară și împușcat", se spune în raportul HRW.

Din această cauză, copii suferă de stres psihologic, unii dezvoltând comportament agresiv și violent, în timp ce alții devin retrași. Mulți au fost nevoiți să abandoneze școala din cauza hărțuirilor sau sărăciei.

"Mulți copii nu au altă soluție decât să muncească, iar unii ajung să trăiască pe străzi, expunându-se în continuare pericolului, violenței și activității infracționale", se mai spune în raportul organizației. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:0,51 m/s
Fri
15
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău