Huawei Technologies ar putea produce vehicule electrice sub propriul brand (Reuters)

  • 26 Februarie 2021 11:28
Huawei Technologies ar putea produce vehicule electrice sub propriul brand (Reuters)

Grupul chinez Huawei intenționează să producă vehicule electrice sub propriul brand și ar putea lansa unele modele anul acesta, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, scrie Agerpres.

În 2019, Huawei a devenit o victimă a tensiunilor comerciale dintre SUA și China, după ce Casa Albă a declarat producătorul chinez de echipamente de telecomunicații drept o amenințare la adresa securității naționale și ulterior i-a impus mai multe sancțiuni comerciale. Aceste sancțiuni i-au afectat creșterea și au forțat Huawei să își vândă marca de telefoane low-cost Honor.

Huawei Technologies Co Ltd este în negocieri cu firma chineză de stat Changan Automobile și alte companii auto pentru a utiliza fabricile lor în vederea producerii de vehicule electrice. De asemenea, Huawei discută cu BluePark New Energy Technology, sprijinit de grupul chinez BAIC, fabricarea de modele electrice, susțin mai multe surse.

Planul ar reprezenta o schimbare majoră a direcției pentru Huawei, după ce vânzările sale de smartphone-uri au scăzut cu 41% în trimestrul patru din 2020, în urma sancțiunilor impuse de autoritățile SUA. În topul principalilor producători de telefoane mobile inteligente, Huawei este acum pe locul cinci, în urma rivalilor chinezi Xiaomi și Oppo.

Pentru prima dată din 2013, Huawei nu se mai află printre primii patru producători globali de smartphone-uri, conform datelor firmei de cercetare de piață Gartner.

Pe ansamblul anului trecut, Huawei s-a situat pe locul trei în topul principalilor producători de telefoane mobile inteligente, în urma Apple și Samsung.

Vineri, un purtător de cuvânt al Huawei a dezmințit planurile companiei de a proiecta sau produce vehicule electrice sub propriul brand.

Alte surse au declarat că Richard Yu, directorul diviziei de consum a Huawei, care a ajutat compania să devină unul din cei mai mari producători globali de smartphone-uri, se va concentra pe vehiculele electrice, destinate pieței de masă.

De ani de zile Huawei dezvoltă o gamă largă de tehnologii pentru vehiculele electrice și a format parteneriate cu producători auto ca Daimler AG, General Motors și SAIC pentru dezvoltarea în comun de tehnologii auto smart. Din 2018 Huawei a accelerat angajările de ingineri specializați în tehnologii auto.

Vânzările de automobile electrice și hibride în China, cea mai mare piață auto din lume, au crescut anul trecut cu 11%, la 1,37 milioane de unități, iar pentru acest an Asociația Producătorilor Auto din China (CAAM) se așteaptă la livrări de 1,80 milioane de unități. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
6,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău