Huawei ar putea folosi în smartphone-urile sale un soft din Rusia în locul Android

  • 15 Iunie 2019 12:06
Huawei ar putea folosi în smartphone-urile sale un soft din Rusia în locul Android

Utilizarea unui sistem de operare diferit de Android, eventual unul din Rusia, este luată în calcul de Huawei.

Huawei se pregătește de înlocuirea sistemului de operare Android cu HongMeng OS, însă compania nu pare să fi luat o decizie finală încă, relatează Go4it.ro

Se pare că în ultima perioadă, compania a început să testeze și Aurora, un sistem de operare bazat pe platforma Sailfish OS, care la rândul ei a evoluat din sistemul de operare MeeGo, folosit pe Nokia N9. Aurora este o platformă rusească, iar negocierile pentru adoptarea acesteia au ajuns până la cele mai înalte persoane ale statelor.

Conform publicației rusești The Bell, Guo Ping, chairman al Huawei, s-a întânit cu Konstantin Noskov, Ministrul Dezvoltării Digitale și al Comunicării din Rusia. Aceștia au discutat despre posibilitatea de utilizare a platformei Aurora pe dispozitivele mobile de la Huawei. Aurora este dezvoltat pe baza Sailfish OS de către operatorul telecom Rostelecom și de compania omului de afaceri Grigory Berezkin.

Alte surse spun că inclusiv Vladimir Putin și Xi Jinping, președinții Rusiei și Chinei, au avut o discuție pe baza acestei situații, în timp ce alte informații care vin pe căi neoficiale spun că deja China testează dispozitive cu sistemul de operare Aurora instalat. Alte informații despre situația Huawei sugerează că anumite modele de telefoane ar putea fi dezvoltate în Rusia, dar și anumite componente precum cipuri.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău