Hotelurile, barurile și restaurantele din Spania pot rămâne închise până la Crăciun. Anunțul guvernului iberic

  • 19 Aprilie 2020 15:17
Hotelurile, barurile și restaurantele din Spania pot rămâne închise până la Crăciun. Anunțul guvernului iberic

Ministrul Economiei, Yolanda Diaz, are în vedere măsuri de a reactiva forța de muncă în două etape care se vor extinde până pe tot parcursul anului, iar aceasta avertizează că hotelurile, barurile și restaurantele pot rămâne închise până la Crăciun, scrie Digi24.

Guvernul iberic are pregătit un plan de reactivare a forței de muncă, ce se va desfășura în două etape și avertizează că acest plan va dura până la finalul anului, relatează Mediafax citând El Mundo.

Prima etapa va include redeschiderea industriilor textile în această vară, iar a doua etapă constă în repornirea industriilor din sectorul turismului, și anume redeschidrea hotelurilor, barurilor sau a restaurantelor, etapă se va desfășura la finalul anului.

Sectoare precum cel al turismului, culturii sau activităților dedicate timpului liber se vor confrunta cu dificultăți enorme în ceea ce privește redeschidrea lor. Companiile aeriene, croazierele, restaurantele, hotelurile și magazinele se pot regăsi în zonele afectate, anunță ministrul Yolanda Diaz.

„Ministerul Muncii și Economiei Sociale lucrează în două faze pentru a implementa măsurile potirvite în sectoarele cele mai afectate: este vorba despre excepționalitate atenuată, care va dura până în această vară și normalitate atenuată, care va dura până la sfârșitul anului”, a transmis Ministerul printr-un comunicat.

Spania, a doua cea mai afetată țară europeană de pandemie, iese din hibernarea economică. De săptămâna aceasta, vor avea voie să se ducă la muncă muncitorii din construcții și alte sectoare neesențiale și care nu pot lucra de acasă.

La urcarea în metrou sau în trenurile pentru navetiști, lucrătorii vor primi măști pe care vor avea obligația să le poarte pe tot parcursul zilei de lucru.

Bilanțul victimelor pandemie a depășit în Spania 17.000 de morți. În ce privește numărul bolnavilor, Spania este pe al treilea loc în lume, au aproape 170.000. Chiar și așa, premierul Pedro Sanchez este dispus să își asume riscul redeschiderii țării pentru a nu îngropa economia.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău