Hotărârea Curții de Apel Chișinău privind partidul Șansa, criticată de premier

  • 13 Decembrie 2023 10:52
Hotărârea Curții de Apel Chișinău privind partidul Șansa, criticată de premier

Premierul Dorin Recean critică hotărârea de ieri, 12 decembrie, a Curții de Apel Chișinău de anulare a deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale din 3 noiembrie prin care Partidul „Șansă”, afiliat fugarului Ilan Șor, a fost exclus din alegerile locale din 5 noiembrie, informează Radio Chișinău.

Premierul a reamintit astăzi în debutul ședinței de Guvern că acestea sunt grupări criminale finanțate și susținute pe față de Kremlin și a declarat că statul va interveni de fiecare dată atunci când securitatea națională va fi amenințată.

„În cadrul procesului electoral, aceste grupări criminale au fost finanțate și au fost susținute pe față de Kremlin. Noi trebuie să înțelegem că se creează situații când orice grup criminal poate veni în Moldova, poate face ce își dorește, să corupă judecătorii, alegătorii, să își bată joc de oameni, iar statul să nu aibă dreptul să intervină, să aplice instrumentele care sunt necesare pentru ca aceasta activitate criminală să fie stopată. Noi credem altfel. De aceea, statul va interveni de fiecare dată atunci când securitatea națională va fi amenințată", a declarat Dorin Recean.

Guvernul a anunțat că va ataca decizia Curții de Apel Chișinău în cazul Partidului „Șansă” la Curtea Supremă de Justiție.

Amintim că decizia de excludere a candidaților Partidului Șansă a fost luată în contextul raportului prezentat de Serviciul de Informații și Securitate (SIS) privind atacurile hibride asupra Republicii Moldova și implicarea Federației Ruse în alegeri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,07
Cer fragmentat
Umiditate:98 %
Vint:6,69 m/s
Wed
11
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău