Hong Kong | Sute de manifestanți prodemocrație au încercat să blocheze drumul spre aeroport, după ce sâmbătă poliția a intervenit în forță

  • 01 Septembrie 2019 15:57
Hong Kong | Sute de manifestanți prodemocrație au încercat să blocheze drumul spre aeroport, după ce sâmbătă poliția a intervenit în forță

Sute de manifestanți prodemocrație încercau duminică să blocheze accesul spre aeroportul din Hong Kong, după o nouă zi de contestații sâmbătă, printre cele mai violente de la declanșarea mișcării, informează AFP și Reuters.

Operatorii de la "Airport Express", trenul de mare viteză care leagă cel de-al 8-lea aeroport internațional cel mai frecventat din lume și centrul fostei colonii britanice, au anunțat suspendarea serviciului, fără a oferi justificări.

Manifestanți îmbrăcați în negru, purtând măști și ascunzându-se în spatele unor umbrele pentru a se sustrage camerelor de filmat, au ridicat baricade la terminalul de autobuz din aeroport. Alții încercau o operațiune pe autostrada ce duce spre terminalele aeriene situate pe insula Lantau (nord-vest).

Nicio perturbare a zborurilor nu a fost semnalată deocamdată, însă polițiști anti-revoltă au fost desfășurați la aeroport.

Poliția din Hong Kong a intervenit sâmbătă împotriva manifestanților, mai întâi cu spray-uri iritante, apoi cu gaze lacrimogene și cu un tun de apă. Protestatarii au forțat barierele din jurul parlamentului fostei colonii britanice și au aruncat sticle incendiare către polițiști, relatează Agerpres.

Fosta colonie britanică este de trei luni scena celei mai grave crize politice de după retrocedarea sa Chinei, în 1997, cu acțiuni aproape zilnice menite să denunțe îngrădirea libertăților și ingerința tot mai mare din partea Beijingului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău