Hong Kong | Noi confruntări între poliție și manifestanții pro-democrație, în al 16-lea weekend de proteste (VIDEO)

  • 21 Septembrie 2019 16:27
Hong Kong | Noi confruntări între poliție și manifestanții pro-democrație, în al 16-lea weekend de proteste (VIDEO)

Forțele de ordine și manifestanții pro-democrație din Hong Kong s-au confruntat pentru scurt timp sâmbătă, în apropiere de frontiera cu China continentală, în cel de-al 16-lea weekend de manifestații în fosta concesiune britanică, transmite AFP.

Poliția a făcut uz de gaze lacrimogene și la tunuri cu apă pentru a dispersa grupuri radicale ce ridicaseră baricade și aruncaseră pietre și sticle incendiare spre polițiști în suburbia Tuen Mun, situată în nord-vestul Hong Kong-ului.

Numeroși manifestanți au fost arestați, deși ei au fost mai puțini violenți decât în precedentele săptămâni.

Demonstrații similare sunt prevăzute la Hong Kong și pentru 28 septembrie, când se vor marca cinci ani de la începerea ''Mișcării umbrelelor'', din 2014.

Protestele din Hong Kong au început în 9 iunie după adoptarea unei legi care ar fi permis extrădarea pe scară largă către China continentală. Ulterior, actul normativ a fost suspendat.

După mai multe săptămâni de proteste, Carrie Lam a cedat în fața uneia dintre revendicările demonstranților, anunțând la 4 septembrie retragerea integrală a proiectului de lege contestat.

Fosta colonie britanică, revenită în 1997 sub jurisdicția Chinei, este de zeci de ani scena unor turbulențe politice masive, pe fondul îngrijorării generate de amestecul tot mai mare al Beijingului în afacerile sale interne, notează Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău