Hong Kong: Ciocniri între polițiști și protestari după o manifestație în sprijinul uigurilor din China

  • 22 Decembrie 2019 13:35
Hong Kong: Ciocniri între polițiști și protestari după o manifestație în sprijinul uigurilor din China

Poliția antirevoltă din Hong Kong a făcut uz de gaze lacrimogene duminică pentru a dispersa mulțimea adunată în centrul cartierului financiar al orașului, după ce un marș în mare parte pașnic în sprijinul etnicilor uiguri din China a degenerat într-un haos, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Zeci de polițiști au pătruns într-o piață din apropierea portului pentru a-i dispersa pe protestatarii care au aruncat în ei cu sticle și pietre.

Puțin mai devreme, peste 1.000 de persoane au manifestat pașnic, agitând steaguri uigure și pancarte în cea mai recentă demonstrație din ultimele șase luni de tulburări.

O mulțime în care se aflau atât tineri, cât și vârstnici, îmbrăcați în negru și purtând măști pentru a-și ascunde identitatea, purta pancarte pe care scria 'Eliberați-i pe uiguri, eliberați Hong Kong-ul' și ',,Autonomia,, falsă din China rezultă în genocid'.

Experți ai ONU și activiști afirmă că cel puțin un milion de uiguri și membri ai altor grupuri ale minorității musulmane sunt ținuți în detenție în provincia Xinjiang din 2007 într-o campanie de represiune condamnată de SUA și de alte țări, dar negată de Beijing.

Protestele din Hong Kong au intrat în cea de-a șaptea lună, mulți locuitori fiind nemulțumiți de ceea ce consideră a fi un amestec al Beijingului în libertățile promise fostei colonii britanice în momentul retrocedării sale către China în 1997.

Aceasta dezminte ingerința și declară că își menține angajamentul față de formula 'o țară, două sisteme' convenită atunci, și acuză forțe de străine că alimentează protestele, care au împins economia Hong Kong-ului în recesiune.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:79 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău