Hong Kong/Coronavirus | Atac cu coktailuri Molotov asupra unei clădiri ce urma să devină centru de carantină

  • 26 Ianuarie 2020 18:18
Hong Kong/Coronavirus | Atac cu coktailuri Molotov asupra unei clădiri ce urma să devină centru de carantină

Manifestanții din Hong Kong au lansat duminică seară cocktailuri Molotov asupra unei clădiri neocupată unde autoritățile doreau să amenajeze un centru de carantină pentru persoanele suspectate de infectare cu noul coronavirus 2019-nCoV, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Un fotoreporter al acestei agenții de presă a văzut un incendiu puternic la intrarea în respectiva clădire, înainte ca pompierii să intervină. ''Aceste acte distructive reprezintă o gravă amenințare pentru securitatea persoanelor la fața locului'', a reacționat poliția locală.

Autoritățile din Hong Kong au stabilit că epidemia cu noul coronavirus declarată în centrul Chinei este o problemă de urgență publică și au anunțat sâmbătă o serie de măsuri, după ce șase cazuri de infectare au fost descoperit în acest teritoriu autonom.

Printre aceste măsuri se numără și transformarea unei clădiri construită recent și încă neocupată într-un centru provizoriu de carantină. Însă zeci de manifestanți s-au adunat duminică în apropierea acelei clădiri, protestând împotriva deciziei de a o transforma în centru de carantină. Protestatarii au blocat străzile și au lansat cocktailuri Molotov asupra edificiului.

Manifestația a fost în final dispersată de poliție, însă autoritățile au anunțat suspendarea aplicării deciziei prin care acel imobil ar fi devenit centru de carantină. Primul astfel de centru în Hong Kong a fost deja instalat într-un parc în afara orașului, alte două parcuri fiind avute în vedere pentru amenajarea de centre similare.

Pe de altă parte, oficialii din Hong Kong au declarat că nu reușesc să găsească hoteluri care să accepte găzduirea personalului medical care lucrează în centrele de tratament izolate unde sunt îngrijiți bolnavii.

În anul 2003 peste 300 de persoane au murit în Hong Kong din cauza virusului SARS, o amintire traumatizantă pentru acest teritoriu care este printre cele mai dens populate din lume.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău