Hezbollah a intrat în războiul contra Israelului și atacă dinspre nord. Forțele israeliene răspund cu tiruri de artilerie și drone ce lovesc poziții din Liban

  • 08 Octombrie 2023 11:15
Hezbollah a intrat în războiul contra Israelului și atacă dinspre nord. Forțele israeliene răspund cu tiruri de artilerie și drone ce lovesc poziții din Liban

Hezbollah a atacat Israelul duminică dimineață, trăgând cu tunuri și rachete în trei poziții militare israeliene în fermele disputate de la Shebaa, iar forțele israeliene au răspuns cu tiruri de artilerie și drone, asupra unor poziții ale grupării din Liban.

Atacurile Hezbollah, o puternică formațiune armată susținută de Iran, vin după ofensiva surprinzătoare declanșată sâmbătă dimineață de Hamas asupra Israelului, cu valuri masive de rachete și comandouri care au trecut granița, scrie Hotnews.

Forțele de Apărare ale Israelului afirmă că efectuează lovituri de artilerie în Liban ca răspuns la „tiruri efectuate în urmă cu câteva minute în teritoriul israelian”. Un purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului a declarat că tirul a avut loc în zona Muntelui Dov, o porțiune de teren revendicată de Israel, Liban și Siria, în apropiere de intersecția dintre cele trei națiuni.

Israelul a avertizat mișcarea militantă Hezbollah din Liban să nu se implice în lupte.

Hezbollah este o organizație politică, militară și socială islamistă șiită care deține o putere considerabilă în Liban. La fel ca și Hamas, este susținută de Iran, dușmanul de moarte al Israelului. Aceasta a purtat un război de o lună cu Israelul în 2006. În iulie, armata israeliană a răspuns cu focuri de artilerie după ce o rachetă antitanc a fost lansată din Liban, relatează BBC.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:5,14 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău