Hassan Rouhani: Războiul cu Iran este „mama tuturor războaielor”

  • 06 August 2019 18:18
Hassan Rouhani: Războiul cu Iran este „mama tuturor războaielor”

Președintele iranian Hassan Rouhani a declarat marți, într-un discurs televizat, că un război cu Iranul ar reprezenta „mama tuturor războaielor”, în contextul escaladării tensiunilor din Strâmtoarea Hormuz, relatează Reuters, preluat de Mediafax.ro

„Pacea cu Iranul este mama păcii, iar războiul cu Iran este mama tuturor războaielor”, a declarat Hassan Rouhani într-un discurs ținut la Ministerul de Externe iranian.

De asemenea, președintele iranian a lăudat activitatea ministrului iranian de Externe, Javad Zarif, după ce Statele Unite au impus sancțiuni împotriva lui.

Hassan Rouhani a discutat despre situația din Strâmtoarea Hormuz și a avertizat că există posibilitatea ca navigarea să nu fie sigură în zonă.

„O strâmtoare pentru o strâmtoare. Nu se poate ca Strâmtoarea Hormuz să fie liberă pentru voi, iar Strâmtoarea Gibraltar să nu fie liberă pentru noi”, a menționat președintele iranian.

Marea Britanie și Statele Unite vor iniția o "misiune internațională pentru securitatea maritimă" în Strâmtoarea Hormuz, situată la intrarea în Golful Persic, a anunțat luni Dominic Raab, ministrul britanic de Externe.Guvernul Angela Merkel a respins solicitarea Administrației Donald Trump privind participarea Germaniei la misiunea navală din Golful Persic, care are rolul contracarării acțiunilor Iranului.

Sursa:Mediafax.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău