HARTA circumscripțiilor uninominale, prezentată spre aprobare Guvernului

  • 02 Noiembrie 2017 23:54
HARTA circumscripțiilor uninominale, prezentată spre aprobare Guvernului

Comisia națională pentru constituirea circumscripțiilor uninominale permanente a prezentat Guvernului spre aprobare lista circumscripțiilor uninominale. Conform hărții finale, care cuprinde în total 51 de circumscripții, 48 vor fi constituite pe teritoriul Republicii Moldova, iar 3 în afara țării.

Astfel, în municipiul Chișinău au fost formate 11 circumscripții, în municipiul Bălți  –  2 și pe teritoriul Unității Teritorial Administrative Găgăuzia la fel 2 circumscripții. Totodată, din cele 48 de circumscripții din țară, 2 vor fi create pentru teritoriul din stânga Nistrului: una pentru localitățile Camenca, Rîbnița, Dubăsari, Grigoriopol, iar cealaltă pentru Slobozia, municipiul Tiraspol și Tighina.

Pentru  reprezentarea teritoriilor din afara țării unde se află cetățeni moldoveni au fost constituite 3 circumscripții uninominale: o circumscripție în Est de Republica Moldova, o circumscripție în Vest de Republica Moldova și una pentru Statele Unite ale Americii și Canada.

Conform prevederilor articolului 74 din Codul Electoral al Republicii Moldova,  alegerile parlamentare se organizează în baza unei circumscripții naționale, care cuprinde întreg teritoriul Republicii Moldova și secțiile de votare din străinătate, precum și în baza a 51 de circumscripții uninominale, inclusiv constituite pentru localitățile din stânga Nistrului și peste hotare.

Circumscripțiile uninominale se aprobă de Executiv în baza deciziei unei comisii independente, a cărei componență este stabilită prin hotărâre de Guvern.

Harta circumscripții electorale Republica Moldova

Harta circumscripții electorale mun.Chișinău

Tabel totalizator circumscripții

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău