România| Handbal feminin: Victorie și calificare incredibilă a României în grupele principale ale Campionatului Mondial

  • 06 Decembrie 2019 14:11
România| Handbal feminin: Victorie și calificare incredibilă a României în grupele principale ale Campionatului Mondial

Naționala feminină de handbal a României s-a calificat incredibil în grupele principale ale Campionatul Mondial din Japonia, după o victorie smulsă dramatic în fața Ungariei, cu scorul de 28-27 (10-16), vineri, la Yatsushiro, în ultimul joc din Grupa C, preluat de Agerpres.

Tricolorele au reușit golul victoriei în ultimele secunde, prin Cristina Neagu, din aruncare de la 7 metri, după un meci în care au fost conduse permanent, chiar și la șase goluri.

România era obligată să câștige pentru a se califica în grupele principale, în timp ce Ungaria putea merge mai departe și cu un egal, datorită golaverajului mai bun.

Începutul meciului a fost unul foarte slab pentru România, care a fost condusă cu 5-0 și a marcat primul gol abia după opt minute (1-5). Ungaria a avut 7-1, dar jucătoarele antrenate de Tomas Ryde au început să își mai revină și s-au apropiat la trei goluri (5-8, 6-9). Echipa pregătită de danezul Kim Rasmussen, câștigător al Ligii Campionilor cu CSM București, s-a desprins din nou la șase goluri, 12-6 (22), ecartul înregistrându-se și la pauză, 16-10 pentru Ungaria.

România a jucat mult mai bine la reluare, și pe fondul unei relaxări a adversarelor. România a redus diferența la doar două goluri, 16-18 (41), dar apoi a urmat un moment dificil, cu dublă eliminare. Ungaria s-a dus la trei goluri în această perioadă, 19-16, 20-17, dar momentul bun al echipei noastre a continuat și Cristina Neagu ne-a dus la un singur gol în min. 48, 19-20. Ungaria a mai avut o zvâcnire, a condus cu 24-21, 25-22 și 26-23 (min. 56) și se părea că va obține victoria și calificarea. Finalul a fost dramatic, pe muchie de cuțit, România reușind să marcheze de trei ori la rând de la 25-27, golul calificării fiind reușit de Neagu, dintr-o aruncare de la 7 metri scoasă de Laura Pristăvița, care a avut un final de meci excelent, din inter dreapta.

Victoria României și golul marcat de Neagu în ultimele secunde vin și ca o revanșă după ce Cristina s-a accidentat pe 12 decembrie 2018, în meciul cu Ungaria de la EURO (29-31), revenind pe teren abia luna trecută.

În celelalte partide din grupă, Spania a trecut de Muntenegru cu 27-26, iar Senegalul a dispus de Kazahstan cu 30-20.

Spania a terminat pe prima poziție, cu 10 puncte, urmată de Muntenegru, 8 puncte, România, 6 puncte, Ungaria, 4 puncte, Senegal, 2 puncte, Kazahstan, 0 puncte. Primele trei clasate s-au calificat în grupele principale cu punctele acumulate între ele - Spania 4, Muntenegru - 2, România - 0.

România va evolua în a doua grupă principală, alături de Spania și Muntenegru, și de cele trei formații din Grupa D, Rusia, Suedia și Japonia. Primul meci va avea loc pe 8 decembrie, contra câștigătoarei Grupei D (Rusia sau Suedia).

La Yatsushiro au evoluat echipele:
România: Denisa Dedu, Yuliya Dumanska - Aneta Udriștioiu, Laura Pristăvița (1 gol), Cristina Neagu (10), Raluca Băcăoanu, Gabriela Perianu (2), Crina Pintea (2), Cristina Florica, Elena Dache, Anca Polocoșer, Lorena Ostase (2), Sonia Seraficeanu (5), Mădălina Zamfirescu, Ana Maria Iuganu (6). Selecționer: Tomas Ryde.
Ungaria: Blanka Biro, Eva Kiss, Agnes Triffa - Petra Tovizi (1), Nadine Schatzl (2), Aniko Kovacsics (6), Katrin Klujber (1), Greta Marton, Anna Kovacs (1), Petra Vamos (1), Noemi Hafra (4), Dorottya Faluvegi, Viktoria Lukacs (2), Laura Szabo (6), Zsuzsanna Tomori (3), Gabriella Toth. Selecționer: Kim Rasmussen.

Au arbitrat Tanja Kuttler și Maike Merz (ambele din Germania).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău